Voie menighet skal i år ha sin 44. konfirmantleir på Havglimt.

Voie menighet har gode grunner til å velge Havglimt som sitt leirsted for konfirmantene. De har hatt konfirmantleir på Havglimt i  44 år.

Helt tilbake til 1979 kan vi finne det første leiroppholdet som Voie-konfirmantene hadde hos NMS Havglimt. Siden er det blitt en fast og viktig tradisjon.

– Det er kjempeviktig å kunne dra på leir med konfirmantene. Leir er en ypperlig arena for å bli bedre kjent og sveiset sammen, både åndelig og sosialt. For mange gir dagene på Havglimt minner for livet, sier Synnøve Kvervavik Vatne i Voie menighet.

Meget god respons

Det er åpenbart at ungdommen trives godt på konfirmantleir på Havglimt, og det er noe av det viktigste for at både Voie menighet og Havglimt leirsted kan videreføre denne snart 40 år lange tradisjonen.

– Responsen pleier å være svært god, og ryktene om at Havglimt-leiren er bra, det spres til stadig flere, sier Vatne.

Et naturskjønt sted

Under konfirmantleiren pleier de å ha undervisning, gruppesamlinger, øvelser til samtalegudstjenesten som skal være like etter leiren, ballturneringer, kveldsmøter, underholdningskvelder og bålkveld i Bagerviga. Cirka 50 til 70 ungdommer tar del i leiren, i tillegg til ungdoms- og voksenlederne.

– Havglimt har både inne- og utearealer som egner seg til undervisning, lek og aktivitet. Stedet er naturskjønt, og vi er i «vår egen verden» der ute. Det er lett å holde flokken samlet, konstaterer Synnøve Kvervavik Vatne.

For Voie-konfirmantene varer leiren fra mandag til fredag, og gjennomføres stort sett i uke 32, i begynnelsen av august.

Du har kanskje også lyst til å lese...