Havglimt leirsted

Havglimt leirsted i den sørlandske skjærgård er et eldorado for store og små. Stedet er velegnet til weekendturer for menigheter, grupper og lag, konfirmantleirer, sommerleirer osv. Velkommen som deltaker på et av Det Norske Misjonsselskaps (NMS) arrangement eller til å leie dette flotte stedet! Vær tidlig ute! Det er mange som ønsker å komme hit.
Sesongen på Havglimt varer fra mai til september. I vinterhalvåret er stedet stengt.

LITT OM STEDET

Havglimt ligger på Ytre Ulvøya i skjærgården mellom Lillesand og Kristiansand. Leirstedet eies av NMS og består av flere bygninger; hovedhus, spisesal/møtesal, internat, kiosk, hytte, ”dukkestue”, båthus, og sanitærbygg med renseanlegg, toalett og lager. Eiendommen er på ca. 60 dekar spennende, variert og idyllisk sørlandsnatur, med fjell, knauser, strender og jorder.

Standard

Alle husene på Havglimt ble rehabilitert 2015 – 18. Nå er det et flott og oppgradert leirsted som tar imot sine gjester: Nytt, moderne kjøkken, modernisert hovedhus og flunkende nytt internat med 20 4-mannsrom med dusj og toalett. Noen av rommene er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er overnattingskapasitet til ca 80 personer. Nødvendig sengetøy må medtas.

Rommene i internatet har 4 senger.

De øvre sengene kan slås opp når de ikke skal brukes.

Hvert rom har eget bad .

Kjøkkenet er fullt utstyrt har alt av kjøkkenutstyr, kjøle- og frysemuligheter.

Vi må i båt

Man må bruke båt for å komme over til Havglimt fra Ulvøysund brygge. Turen tar ca 3 minutter. Stedet har egne motorbåter som frakter deltakere til og fra stedet.
Her er også småbåter, kanoer og kajakker som er til disposisjon for de som bruker stedet.

Det er også mulig å komme til Havglimt med egen båt. Ny brygge (2023) gir bedre plass til å fortøye båter.

Turen over sundet tar ca 3 minutter. Skyssbåtene heter Moses og Mirjam.

Andre bygninger

Hovedhuset – den opprinnelige villaen fra 1913 – inneholder stor, hyggelig stue og et lite kjøkken i første etasje. Ovenpå er det en salong og 4 soverom med i alt 11 soveplasser. Rommene brukes ofte av leirledere når det er leir. Ellers kan de leies på vanlig måte.

Stua i hovedhuset

Spisesalen har plass til 100. (Bildet er fra før siste oppgradering)

Møtesalen i etasjen over har plass til like mange.

Hytta brukes til innendørsaktiviteter.

Kiosken er mellom internatet og spisesalen.

«Dokkestua» er bruktbutikk på noen av leirene.

… men det meste skjer utendørs …

Havglimt ligger på østre del av Ytre Ulvøya. Utenfor er åpne havet. Strender og svaberg gir mange muligheter.

Du har kanskje også lyst til å lese...