«Nye Havglimt» offisielt åpnet 25. mai

300 deltok på åpningen av «Nye Havglimt»

Over 300 mennesker hadde funnet veien til Havglimt for å være med på åpningen Kristi himmelfartsdag.

Folk strømmet til Havglimt i nydelig sommervær. De møtte et flott anlegg og en flott markering av begivenheten. Sokneprest Katrine Skjeldal ledet gudstjenesten. Prekenen ble dramatisert – en reise fra Jesus som sender ut disiplene med misjonsoppdraget – via den første NMS-misjonær Hans Paludan Smith Schreuder og misjonsforeningen til Gustava Kjelland til misjonsvenner i Kristiansand som reiste penger og kjøpte Havglimt. Foreløpig siste etappe på reisen er oppgraderingen av Havglimt til glede for nye generasjoner.

Etter gudstjenesten var det omvisning og deretter salg av grillmat og anledning til lek, krabbefangst og gode samtaler. Senere benket folk seg igjen på plenen til festmøte med hilsener og gavedryss. Lillesands-ordfører Arne Thomassen, eiendomssjef i NMS, Tor Helge Køhn, ungdomsrådgiver i bispedømmet, Lars Ivar Bratsberg, Espen Topland fra NMS´ regionkontor i Agder og Ole Ertzeid, arkitekten for «Nye Havglimt» hadde hilsener.
Dugnadsgeneral Jens Damsgård fikk mye velfortjent ros for sin ledelse av ombygingsprosjektet. I stedet for at Havglimt skulle bli solgt, tok han og Jan Egil Norheim initiativ til en opprusting av stedet. De fikk gehør for sin plan sentralt i NMS og satte i gang med å skaffe penger og dyktige medspillere.
Store og små gaver, givertjeneste, gunstige innkjøp og en imponerende dugnadsinnsats (over 2000 dugnads-arberidsdager tilsvarer vel 8 årsverk) har gjort prosjektet mulig – og til en pris langt lavere enn prosjektert. Kalkylen sa at det ville bli behov for å låne 11,4 millioner. Nå ser vi at lånebehovet er 5 millioner(!)

Så fikk skyssbåtene Moses og Jensemann det travelt med å returnere fornøyde deltakere over sundet, mens komiteen gjorde klar for årets første leir i NMS-regi.