Stor dugnadsinnsats så langt. Nå stormer vi videre.

NYE HAVGLIMT er i havn.

HJERTELIG TAKK til alle som har deltatt i prosjektet – håndverkere, leverandører og dugnadsfolk!

(Denne sida er en blogg. Siste nytt ligger øverst. Følg arbeidet uke for uke.)

Vi har jobbet 2000 dugnads-dagsverk siden august 2016. Det er strålende!


Høsten 2017: Ei økt til.

Oppgradering av spise- og møtesal m.m.

  • Vinduene og ytterkledningen på nordveggen er skiftet. Ny vindusløsning i harmoni med de andre byggene.
  • Lyddemping og nytt gulv i spisesalen.
  • Ombygging av hytta.
  • Ny parkeringsplass 200 m nord for Ulvøysund brygge.

Byggmester Alexander og Tangen videregående skole har utført en del av arbeidet.

 

 

 

 

 

Ny fasade på spisesal/*møtesal. Spisesalen har fått lyddempende plater og nytt gulv.

 

 

 

 

 

 

Hytta blir aktivitetsrom. Skyvedør kan dele rommet i to. Ny parkeringsplass til 5-6 biler (?)

 

UKE 20: Siste finpuss før sommeren.

 

Møtesalen har fått nye farger.

 

 

 

 

UKE 19: Markering med innbudte gjester.

9. mai var representanter for de firmaene som har deltatt i renoveringsprosjektet innbudt til omvisning og fest med snitter og bløtkake.

 

 

 

 

 

 

Sengeløsninger: Køyer fra Tangen videregående skole på 8 rom. 12 rom har fått en mer eksklusiv variant med overkøyer som kan felles opp når det ikke er bruk for dem.

UKE 18: Montering av de siste sengene
Rommene med sjøutsikt får senger der overkøya kan slås opp mot veggen slik at de ved behov kan være 2-mannsrom. Det blir flott, men monteringen krever sine menn.

 

 

 

 

 

UKE 17: Mandag 24.4.: 1300 kvadratmeter plen lagt på 4 timer!
Mandag kom plenen – med trailer fra Rogaland og så med lekter. Vel 20 mann sto klare til å rulle den ut. På 4 timer var det meste av jobben gjort. Og det ser flott ut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tangen videregående skole har levert trappa mellom spisesalen og møtesalen og køysenger til 8 rom – 32 sengeplasser.

 

 

 

 

 

 

 

 

UKE 16: Uteplassen klargjøres for plen. 

Tirsdag fikk vi besøk av en gravemaskin fra Kaspar Strømme. Vår egen maskin er også i gang igjen, så nå går det virkelig unna. Her jobbes på mange arenaer ute og inne. Neste uke skal det legges 1000 kvadratmeter plen. Da må underlaget være klart. Og etter det blir det ikke mulig å kjøre med maskiner over plassen. Det er nå viktig å få unna alt arbeid som krever maskin.

 

 

 

 

 

UKE 15: Stor leveranse av sand og heller 

Dagene før påske ble ingen «stille uke» på Havglimt. Mandag kom over 700 sementheller (40×40 cm) til brygga i Ulvøysund. Dagen etter var det tilløp til kaos på brygga. Da kom en stor lastebil med tilhenger + en lastebil til + en traktor. Alle hadde med sand av ulik type. Og alt skulle over sundet med lekter og videre til riktig plass med vår egen traktor.

 

 

 

 

 

 

Byggmester Rune og elektrikerne jobber for å få kjøkkenet klart. Ting begynner å komme på plass.

UKE 14: Møbler til alle soverom – unntatt sengene – er på plass og rommene er/blir vasket. Montering av kjøkkenet fortsetter. Det gjør også planering av plassen foran internatet.

 

 

 

 

 

 

 

 

UKE 13: Støping

 

 

 

 

28. mars ble den siste store støpedagen. Fast kom med sement og pumpebil på lekteren, og så ble sementen pumpet på plass – på plattingen i andre etasje mellom møtesal og internat, i trappa opp dit, på gangveien fra brygga opp til husene, foran inngangen til spisesalen og ellers litt her og der.

UKE 12: Tirsdag kom møbler til kjøkkenet: Koketopp, stekeovn, kjøle- og fryseskap, vaskemaskin og mye mer. Logistikken er godt innarbeid: Fra lastebil til brygga i Ulvøysund, så over på lekter, fra lekter til brygga på Havglimt og derfra transport med traktor og til slutt tralle. Nå er alt inne på kjøkkenet – ikke alt på sin rette plass, men nesten.

 

UKE 10: Antall snekkere/byggmestere er nå redusert til 2, for det er ikke så mye igjen av den slags arbeid i internatbygget. De siste dører skal på plass og på noen baderom gjenstår litt arbeid. Rørleggeren er også kommet langt med alle sine rør og koblinger. Maleren er i gang med sparkling av murveggene på kjøkkenet.

 

 

 

 

 

 

 

Inne i internatet holder maleren på i korridoren. Malerarbeidet er fullført på rommene i andre etasje. På badene kommer møblene nå på plass.

 

 

 

 

 

 

 

UKE 8: Tørrmuren mot sjøen er nå ferdig. Flott arbeid!

 

 

 

 

 

 

UKE 7: Rommene i internatet begynner å bli ferdige. Nå monteres de innvendige dørene og gulvleggerne legger vinyl på de siste gulvene. Vi som har vært med å bære dem, kan gå god for at de er solide (og tunge).

 

 

 

 

 

 

 

Vinylbelegget kommer på plass i mange rom. I driftsbygningen snekres tak.

 

 

Disse og enda 12 mann til var i sving på Havglimt 31. januar.

 

 

Flott innsats med mange mann på jobb – både håndverkere og dugnadsfolk. De fleste dagene er det nå 7-8-9 mann på dugnad. Det er passe til å holde trykket oppe. Det er mye å gjøre de kommende 3 måneder.

UKE 4: Vi fortsetter arbeidet med å heve terrenget foran internatet. Gravemaskinen er i gang med å flytte sand og stein. Høyvann under uværet Vidar viste at det er helt nødvendig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 2. etasje over kjøkkenet mangler rommene bare gulvbelegg. På badet mangler litt mer.

UKE 3: Nå har vi fått tillatelse til å heve terrenget foran internatet, og gravemaskinen er i gang med å flytte på sand og stein. Vi er spente på om massene vi har lagret, blir nok. Folk fra Kaspar Strømme har forskalt fundament til trappa mellom byggene. Støpingen begynner i neste uke.

 

 

 

 

 

 

UKE 2: Intens jobbing. Byggmestre, rørleggere, elektrikere, maler og murer er i sving sammen med elever fra Tangen og dugnadsfolk. Tirsdag var lekteren der med nye byggematerialer og representanter fra leverandørene dukket opp med kringle. Da var vi i alt 37 mann med ulike oppgaver på Havglimt, derav 15 dugnadsfolk. Vi har nå passert 700 dugnads-dagsverk. Sammen med 700 dagsverk fra forrige sesong tilsvarer det nesten 6 fulle årsverk!!!

Rommene i andre etasje i internatet begynner å se ferdige ut. Takene skal males og det skal legges vinyl på gulvene og listes. I første etasje blir rommene nå delt av. En imponerende mengde rør for strøm og vann er strukket. I det nye kjøkkenet er taket nesten ferdig. Og i etasjen over mangler snart bare gulvbelegget og en del på badet.

Torsdag dukket uværet «Vidar» opp med høy vannstand. Vi ser at husene ligger trygt på det tørre, men plassen foran trenger å heves en del. Godkjenning for dette er ventet i neste uke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UKE 1: Januar har begynt med stort «trøkk» på Havglimt. Byggmestre, elektrikere og rørleggere har hold på ei tid. I internatet begynner rommene å se ferdige ut. Veggplatene er på plass. Maleren tar fatt på takene denne uka. Mureren i gang med å støpe badegulv – i andre etasje denne uka og i første neste uke. Byggekomiteen ligger litt i forkant og diskuterer bl.a. hvordan køyene skal se ut. I leiligheten over kjøkkenet er veggene også ferdige og det er klart for taklister.

28. desember: Etter uværet Urd var det nødvendig med noe opprydding. Trematerialer og plast var spredd over store deler av eiendommen. Vannet hadde stått høyt og flyttet på det som var lagret på passen foran internatet. Men ikke noe var skadet.

Status ved årsskiftet:

Driftsbygningen er under tak. Ytterkledning og innredning gjenstår. Tangen videregående har pause (= teori på skolen), så en del av arbeidet fortsetter på dugnad.
Kjøkkenbygget er nokså ferdig utvendig. Innredning av andre etasje er snart ferdig. I første etasje – selve kjøkkenet – gjenstår ganske mye.
Internatet er ferdig utvendig. Innredning pågår for fullt. I disse dager gipses veggene i andre etasje. De første dagene i januar legges varmekabler og støpes gulv på alle 20 badene  Straks over nyttår skal byggekomiteen diskutere utforming av køyesengene.
I siste halvdel av januar skal det støpes trapp til møterommet og andre etasje i internatet. Under trappa blir det plass til kiosk/resepsjon.

 

 

 

 

 

Store hauger med stein og fyllmasse er lagret i strandkanten. Det ser ikke noe pent ut. Massene skal brukes til å heve fotballbanen. Godkjenning fra Fylkesmannen kom nettopp. Nå venter venter vi bare på en underskrift fra Lillesand for å kunne starte arbeidet.
Sjøbua skinner nymalt, med nytt tak og nye/renoverte dører. Noe arbeid gjenstår innvendig – her kan det gjøres dugnad. Fraktbåten Moses har klart seg fint i uværet.

20. desember: Masse nye materialer til internatbygget

Innredning av internatbygget pågår for fullt. Rommene i 2.- etasje er delt av.
Byggmestrene har begynt på baderommene.
I kjøkkenbygget er veggene straks ferdige i 2. etasje. Samme type vegger blir det også i internatet.

I dag kom en stor ladning med golvplater, veggplater og gips av ulik type. Varene ble heist i land fra lekter. Så overtok gravemaskinen transporten fra brygga og opp til døråpningen i 2. etasje. Derfra gikk det med muskelkraft. 5-6 mann jobbet til seine kvelden for å få det meste under tak.

13. desember: Innredning av internatbygget pågår for fullt. Elektrikerne og rørleggerne jobber intenst med alle sine rør før rommene deles av og veggene skal lukkes. Sigurd har parkert rullatoren og klatret inn i graveren. Da er han i sitt ess – grøfter graves og andre fylles igjen.
Lunsjpausen er alltid sammen med håndverkerne, her rørleggere og elektrikere. Tangen-elevene markerte juleavslutning med grilling.

161213-440161213-432-sig

 

 

 

 

 

 

161213-453161213-451

 

 

 

 

 

 


8. desember: Tenk å kunne male hus i desember!

161208-306 161208-278

 

 

 

 

 

 

 

 

I løpet av ei drøy uke har internatbygget fått hvit ytterkledning. Den var malt ett strøk på forhånd. Nå får den et strøk til. Det er ganske oppsiktsvekkende at værforholdene egner seg for utendørs maling i desember. Men med +10 grader, sol og laglig vind, lå forholdene vel til rette. Og det ser riktig flott ut!
Trappehus og trapp til 2. etasje er på plass i vestenden av huset.
Inne er innredningen i full gang. Foreløpig er her «sovesal» både oppe og nede – rommene er ikke delt av. Rørleggeren har det travelt. Han skal legge rør til ikke mindre enn 20 baderom.
De siste ukene har det vært 8-9 mann på dugnad mange dager. Da går det unna!

161208-289 161208-282

 

 

 

 

 

 

28. november: Transport av ytterkledning og isolasjon

Havglimts skyssbåt «Moses» fikk noen drøye lass i dag. Først isolasjon. Ikke så tungt, men det ruver godt.
Så kom ytterkledningen til internatbygget – 3,6 tonn. Vi måtte benytte anledningen mens vi hadde kran tilgjengelig, så alt måtte tas på en tur. Da lå Moses tungt i sjøen, men klarte det fint. På Havglimt sto gravemaskinen klar til å løfte bordene i land. Vi er lykkelige som har maskinkraft. Men også Tangen-elevene tar tunge tak. I dag var det kabeltrekking. Når maskinene ikke kommer til er det mange sterke karer på rekke og DRA!

21. november – Kranselag: Internatet under tak

En merkedag i byggeprosessen – Internatbygget er under tak og vinduene monteres. Det ble markert med krans og STOR bløtkake (0,4 kvadratmeter) sponset av hovedleverandør Optimera.
Elever fra Tangen videregående gjør en flott jobb, ikke bare på driftsbygningen som de har særlig ansvar for, men nesten overalt. De måtte selvsagt være med på festen sammen med håndverkerne, dugnadsfolkene og gjester.

161121-936 161121-899

 

 

 

 

 

 

 

 

14. november

En våt dag, men det legger ingen demper på aktiviteten. Ny byggematerialer kom på plass. Moses tok flere turer over sundet, og på Havglimt ventet vår helt spesielle heisekran. Den er spesialdesignet og konstruert spesielt for Havglimt!!

161114-780

161114-782

 

 

 

 

 

 

Elevene fra Tangen jobber med taket på driftsbyningen. Det blir nytt tak på hele huset.

161114-773 161114-801

 

 

 

 

 

 

Elevene tar også del i arbeidet på andre bygg, ikke minst når tunge ting skal løftes og fraktes. Store og tunge takplater opp på internat-taket – det går så greit! Neste uke blir det kranselag.

161114-789 161114-809

 

 

 

 

 

 

 

 

Gravemaskinen var også grei da det skulle graves grøfter til ledningen og rør. Og med dyktig maskinfører, ble det akkurat plass mellom husene.

161114-815 161114-812

 

 

 

 

 

 

 

 

8. – 10. november:

Det er blitt vinterslig på Havglimt, men det jobbes godt på alle bygg. Fremdriften er god. Takstolene på plass på internatet og veggene nesten tettet. Vi ser konturene av ferdig bygg. Dugnadsfolk jobber med innredning i 2. etasje over kjøkkenet.

161110-758b 161110-749b

 

 

 

 

 

 

 

 

31. oktober:

161031-700

161031-695

 

 

 

 

 

 

161031-702 161031-708

 

 

 

 

 

 

26. oktober:
Første etasje av internatbygget er reist. I dag kom flere materialer – 2 lass på lekter: Golvplater til 2. etasje, gips til yttervegger, lekter til taket, takstein og mye mer. Takstolene ligger klar.
Kjøkkenbygget er straks klart for innredning – det blir dugnadsarbeid, mens byggmestrene går videre med internatet.
En klasse fra Tangen videregående skole jobber med driftsbygningen. De er på Havglimt 2 dager i uka.


18. oktober:

Inne i kjøkkenbygget – 1. og 2. etasje:

161018-534161018-554u

 

 

 

 

 

Internatbygget – neste uke starter reising av vegger:

161018-542u 161018-568u

 

 

 

 

 

 

Driftsbygningen – elever fra Tangen vid. holder på her:

161018-562 161018-552

161018-560uKjøkkenbygget er tettet igjen og sørveggen er panelt og malt. Takstein er på plass.
Det er støpt golv inne i 1. etasje og byggmesteren har begynt innredning av 2. etasje.
internatbygget ble golvet støpt torsdag 6. oktober. En begynner å reise bygget ca. 24. oktober.
Driftsbygningen har fått nytt golv. Murvegger er ferdige. Takstolene ligger klar.
På veien ut til brygga er det støpt nytt dekke.
54 kubikkmeter sement (!!!) er fraktet ut og pumpet på plass. Det er enormt!

4. oktober. Det jobbes på kjøkkenbygget, både ute og inne. Internatbygget klargjøres for støping av golv.

161004-309u

161004-324u

 

 

 

 

 

 

161004-319u

161004-338u

 

 

 

 

 

 

21. – 22. september:

13. september. To av ytterveggene i det nye kjøkkenbygget er snart ferdige

160913 929 kj-mat 160913 924 kjøkken

 

 

 

 

 

 

Elever fra Tangen vid. skole er i gang med driftsbygningen.
Sørveggen i sjøbua trengte total fornyelse. Innvendig bygges den helt om.

160913 942 driftsb 160913 945 sjøbua

 

 

 

 

 

 


9. september. Tomta er klargjort for nytt internat.

160909_113911160909_141924

 

 

 

 

 

Se flere bilder fra dugnadsarbeidet.

Bilder fra august – stor dramatikk 16. august da internatet m.m. ble revet og alt ble sortert og kjørt bort.

Uka etter var det meste sortert – og så gikk man løs på kjøkkenbygget og driftsbygningen.Sesongen 2015 – 16

Fra september 2015 til mai 2016 ble det jobbet ca 700 dagsverk!
DET ER FANTASTISK!
I tillegg kommer alle timer som er brukt i møter av ulike slag, i telefon osv. osv.
Dugnaden høst, vinter og vår representerer en verdi/innsparing på vel 1,5 millioner kroner!
HJERTELIG TAKK til alle som har deltatt!

Bilder fra 27. april. Da kom plenen på plass.

Bilder fra 18. april:

 

På det nye lederrommet monteres et lite kjøkken. Ny innvendig trapp.

160411 577 kjøkken

Ny trapp

Ny trapp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To nye bad i 2. etasje.

160317 155 160317 154

 

 

 

 

 

 

 

 

Plattingen inntil heia ved «hytta» er ferdig.

160418 691 platting

Plattingen er ferdig

Plattingen er ferdig

 

 

 

 

 

 

 

30. mars var det dugnadsfest i NMS-senteret. Det var stufullt hus og god stemning. Menyen var passe maritim: reker. Festen ble ledet av «dugnadsgeneral» Jens Damsgaard, her til venstre sammen med Alf Aadnevig, mangeårig vaktmester m.m.m. – selve «mister Havglimt».

160330 426160330 429