Dugnad – Status og finansiering

Havglimt før og etter renoveringen

Økonomistatus, januar 2022

Nye Havglimt ble fullført som planlagt men i tillegg har det i årene etter innvielsen i 2017 blitt utført store ekstraarbeider på dugnad. Det kunne vi gjøre fordi vi hadde økonomi og dugnadsfolk til å gjøre jobben. Vi nevner her spisesal og møtesal med nye vinduer og akustiske forbedringer (golv, vegger og tak).  Nye områder med belegningsstein, renovering av brygge, sjøbu, hytte, nye lekeapparater, kajakker, brett, robåter mv. Dessuten har Moses fått ny motor. Vi mener at skulle hele prosjektet vært betalt «på regning» ville det ha kostet ca 25 mill. kroner.    Da prosjektet ble lansert, beregnet vi en gjeld på 11.5 mill kroner.

Givertjeneste: Havglimt har en trofast gruppe som støter gjennom faste gaver. Det har vært år gitt ca 330.000 kr til driften. Med et usedvanlig godt belegg de 5 siste årene, har derfor overskuddet kunnet redusere gjelda. Selv de to siste årene med koronaproblemer, har vi hatt overskudd.

Gjelda er i øyeblikket ca 2 mill. Havglimt kan være gjeldfri om ca 3 år. Det hadde ingen trodd da prosjektet ble satt i gang.

Er du med?

Støtt byggeprosjektet på Havglimt – bruk konto nr. 8220.02.85057, prosjekt nr. 306201 (viktig)

Vi gleder oss over kreative former for innsamling. En hadde 50-bursdag – jubilanten ønsket seg bare penger – til Havglimt. Ei jente på 14 ga bursdagspenger og det hun hadde tjent på sommerjobb. Hun hadde vært på mange leirer, og Havglimt var så bra…!

Vil du være med i fast givertjeneste?
Ta kontakt med Jan Egil Norheim. Telefon: 957 53 221 – Epost: jan.egil.norheim@outlook.com

Vi vil legge til rette for at nye generasjoner av barn og unge skal få del i gode opplevelsene på Havglimt.
Her er det lek, moro og godt fellesskap – og her får de gode møter med Jesus og sans for misjonsarbeidet.

«Jeg var på leir der da jeg var liten…»

Et stort og uventet bidrag til renoveringen av Havglimt fra London-baserte AKO Foundation og fondsforvalter Nicolai Tangen dukket opp i høst. Det skapte ikke lite av halleluja-stemning internt. Men vi fikk forståelsen av at stor publisitet ikke var ønskelig, så bare den indre kjerne fikk vite om saken.
Men 1. april omtalte Fædrelandsvennen saken på side 33. (Se nederst.) Nicolai Tangen er vel lokalt mest kjent for sin store kunstgave til Kristiansand kommune, og nå var han i hjembyen for å snakke om den og om stiftelsen han bestyrer. Havglimt-gaven ble nevnt i et lite stykke sammen med Freuds sofa (!) Da føler ikke vi som jobber for Havglimt for å legge lokk på saken lenger.
Nicolai Tangen har altså en bakgrunn som leirdeltaker på Havglimt. Og derfra har han tydeligvis gode minner. Vi setter alltid pris på at mennesker forteller om gode opplevelser fra Havglimt. Men sjelden gir det så store konsekvenser som denne gangen.
Tangen og hans stiftelse har selvsagt for lengst fått sin vel fortjente TAKK.

Fæv 160401Tangen Havglimt-sponsor

Fra Fædrelandsvennen 1. april 2016 – s. 32-33