Dugnad – Status og finansiering

 

 

 

Havglimt før og etter renoveringen

Økonomistatus våren 2018

Renoveringsprosjektet er nå fullført og vi har oversikt over hvordan det gikk økonomisk.

Arbeidene som er utført ville normalt ha kostet 25 – 26 millioner kroner. (Det er gjort en del tilleggsarbeider som ikke var påtenkt fra starten.)

Totalkostnaden ble ca. 15 millioner. Differansen viser verdien av dugnadsarbeid (minst 2200 dagsverk) og svært gunstige avtaler med leverandører. Dessuten har det kommet inn betydelige gaver til prosjektet.

Givertjenesten: 75 pers med et snitt på ca. Kr 375,- pr måned – dvs. ca 337.000 pr år.  Det er fortsatt mulig å gi enkeltbeløp eller delta i månedlig givertjeneste.

Overskuddet for Havglimt i 2017 var ca. Kr 1.150.000 etter ca 800.000 i gaver og et driftsoverskudd på ca 350.000.

Gjelda er i øyeblikket ca 4,8 mill. Havglimt kan være gjeldfri om ca 7 år. Det hadde ingen trodd da prosjektet ble satt i gang.

 

Er du med?

Støtt byggeprosjektet på Havglimt – bruk konto nr. 8220.02.85057, prosjekt nr. 306201 (viktig)

Vi gleder oss over kreative former for innsamling. En hadde 50-bursdag – jubilanten ønsket seg bare penger – til Havglimt. Ei jente på 14 ga bursdagspenger og det hun hadde tjent på sommerjobb. Hun hadde vært på mange leirer, og Havglimt var så bra…!

Vil du være med i fast givertjeneste?
Ta kontakt med Jan Egil Norheim. Telefon: 957 53 221 – Epost: jan.egil.norheim@outlook.com

 

Vi vil legge til rette for at nye generasjoner av barn og unge skal få del i gode opplevelsene på Havglimt.
Her er det lek, moro og godt fellesskap – og her får de gode møter med Jesus og sans for misjonsarbeidet.

 

«Jeg var på leir der da jeg var liten…»

Et stort og uventet bidrag til renoveringen av Havglimt fra London-baserte AKO Foundation og fondsforvalter Nicolai Tangen dukket opp i høst. Det skapte ikke lite av halleluja-stemning internt. Men vi fikk forståelsen av at stor publisitet ikke var ønskelig, så bare den indre kjerne fikk vite om saken.
Men 1. april omtalte Fædrelandsvennen saken på side 33. (Se nederst.) Nicolai Tangen er vel lokalt mest kjent for sin store kunstgave til Kristiansand kommune, og nå var han i hjembyen for å snakke om den og om stiftelsen han bestyrer. Havglimt-gaven ble nevnt i et lite stykke sammen med Freuds sofa (!) Da føler ikke vi som jobber for Havglimt for å legge lokk på saken lenger.
Nicolai Tangen har altså en bakgrunn som leirdeltaker på Havglimt. Og derfra har han tydeligvis gode minner. Vi setter alltid pris på at mennesker forteller om gode opplevelser fra Havglimt. Men sjelden gir det så store konsekvenser som denne gangen.
Tangen og hans stiftelse har selvsagt for lengst fått sin vel fortjente TAKK.

Fæv 160401Tangen Havglimt-sponsor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra Fædrelandsvennen 1. april 2016 – s. 32-33